باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در پاکستان، اسامه بنلادن، رهبر القاعده را کشتهاند.
بنلادن در یک عملیات زمینی در مجتمعی خارج از اسلام آباد، پایتخت پاکستان کشته شده است. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نخستین سرنخها درباره محل اقامت او را در ماه اوت سال ۲۰۱۰ به دست آوردند.

آقای اوباما گفت که بعد از 'تبادل آتش' میان دو طرف، نیروهای آمریکایی موفق شدند جسد بنلادن را در اختیار بگیرند.
بنلادن به عنوان طراح اصلی حملات ۱۱ سپتامبر به نیویورک، واشنگتن و چندین حمله مرگبار دیگر شناخته میشود.
او در صدر فهرست افراد تحت تعقیب آمریکا بود.
آقای اوباما گفت که این عملیات 'مهمترین دستاورد آمریکا تا امروز در تلاش برای شکست دادن القاعده' بوده است.
دولت آمریکا با هشدار نسبت به احتمال انجام عملیات تلافیجویانه از سوی القاعده، تدابیر امنیتی ویژهای را برای حفاظت از سفارتخانه های خود در سرتاسر جهان در نظر گرفته است.
بعد از اعلام خبر کشته شدن بنلادن، جمعیتی در اطراف کاخ سفید در واشنگتن گرد آمدند و با سر دادن شعار 'آمریکا، آمریکا' به شادمانی پرداختند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داده است که جسد بنلادن در دریا دفن شده است. هنوز منبع دیگری این گزارش را تایید نکرده است.
با وجود تعیین جایزه ۲۵ میلیون دلاری برای شکار بنلادن، او توانست حدود ۱۰ سال از دست نیروهای آمریکایی و متحدانش بگریزد.

اولین اطلاعات از مخفیگاه احتمالی بنلادن در ماه اوت سال گذشته میلادی به دست آمد
رئیس جمهور آمریکا گفت که اولین اطلاعات از مخفیگاه احتمالی بنلادن در ماه اوت سال گذشته میلادی به او گزارش شده است.
آقای اوباما گفت: "در آن زمان هیچ چیز قطعی نبود و ماه ها طول کشید تا این سرنخها به نتیجه برسد."
رئیس جمهور آمریکا گفت: "من بارها با اعضای تیم امنیت ملی خود دیدار کردم تا اطلاعات موجود درباره مخفی شدن بنلادن در یک مجتمع در داخل خاک پاکستان را بررسی کنیم... بالاخره هفته گذشته من اطمینان پیدا کردم که اطلاعات کافی برای آغاز عملیات در اختیار داریم و بر همین اساس دستور انجام عملیات را صادر کردم تا عدالت در مورد بن لادن اجرا شود."
نیروهای آمریکایی که گفته می شود از اعضای یک تیم ویژه ضد تروریستی بودند، روز یکشنبه در این عملیات در ابیت آباد در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق اسلام آباد شرکت کردند.
به گفته رئیس جمهور آمریکا در جریان این عملیات و بعد از 'تبادل آتش' میان دو طرف بنلادن کشته شد و جسدش در اختیار نیروهای آمریکایی قرار گرفته است.
آقای اوباما گفت که هیچ یک از نیروهای آمریکایی در این عملیات آسیب ندیدند.
یک مقام ارشد آمریکایی گفته است که گروه کمشمار نیروهای آمریکایی، این عملیات را طی حدود ۴۰ دقیقه انجام داده است.

آقای اوباما گفت که این عملیات 'مهمترین دستاورد آمریکا تا امروز در تلاش برای شکست دادن القاعده' بوده است
به گفته این مقام آمریکایی سه مرد دیگر – پسر بن لادن و دو راننده – هم در جریان این حمله کشته شدند. یک زن نیز که از او به عنوان 'سپر انسانی' استفاده شد، در این عملیات کشته شد و دو زن دیگر نیز زخمی شدهاند.
یک هلیکوپتر آمریکایی در جریان این حمله دچار نقص فنی شد. نیروهای حاضر در عملیات این هلیکوپتر را نابود کردند و با هلیکوپتر دیگری که در عملیات مورد استفاده قرار گرفته، بازگشته اند.
بزرگی و پیچیدگی مجتمع مورد حمله در ابیت آباد مقام های آمریکایی را "شگفتزده" کرده است.
دیوارهای ۴ تا ۶ متری این ساختمان هشت برابر بلندتر ازدیگر ساختمانهای اطرافش بوده و ارزش آن 'چندین میلیون دلار' برآورد شده است. با این حال این مجتمع دسترسی تلفنی و اینترنتی نداشته است.
به گفته آمریکاییها نیروهای اطلاعاتی این کشور یکی از "رانندگان مورد اعتماد" بن لادن را به مدت چند سال تحت نظر قرار داده اند.
هویت این راننده چهار سال پیش آشکار شد، منطقه عملیاتی او حدود دو سال پیش، و بالاخره در ماه اوت سال ۲۰۱۰ محل اقامت او در ابیت آباد شناسایی شد و بر همین اساس ماموریت آغاز شد.
یک مقام آمریکایی دیگر هم گفته است که اطلاعات مربوط به این عملیات در اختیار هیچ کشور دیگری از جمله پاکستان قرار نگرفته است.
به گفته این مقام آمریکایی تنها گروه کوچکی در داخل دولت آمریکا از قبل در جریان این عملیات بودند.
مجتمع ابیت آباد در ۲۰۰ متری آکادمی نظامی پاکستان واقع شده است.
نظرات شما عزیزان: